måndag 4 oktober 2010

About... Förskola.

Att ha barn är självklart det allra bästa som finns. Dock medför det en del problem. Ibland.
Just nu har vi problemet "Fungerande barnomsorg" hängande över våra huvuden. Har idag fått prata med en jättetrevlig rektor som ska försöka hjälpa oss. 
Tänk, att det ska vara så svårt att försöka följa en läroplan, byta blöja på ungarna och använda sig av färska kunskaper.
Ni som redan är föräldrar vet hur VIKTIGT det är med info mellan förskola/skola & hemmet. Inom vår barnomsorg finns ingen som helst fungerande föräldrainformation. 
Vill bara ge en extremt stor eloge till Husums Förskola och avd. Lönneberga. Ett riktigt bra exempel på hur en fungerande förskola ska vara.

Husum Förskola

Finns i gamla lågstadiebyggnaden och tar emot barn i åldrarna 1-5 år. Barnen hör till huvudgrupperna Lönneberga, Saltkråkan, Bullerbyn Villekulla och Junibacken. 

Vår pedagogiska verksamhet bygger på fasta rutiner och aktiviteter ex. Samling, sångsamling, lekar, rörelser, ramsor, skapande aktiviteter utifrån barnets egen utvecklingsnivå.

Förskolan arbetar med ett utvecklingsarbete som kommer att sträcka sig flera år framåt med inriktning mot genus, utepedagogik och estetiska lärprocesser. Det är Örnsköldsviks kommun som valt att vi ska utveckla dessa tre områden för att förbättra verksamhetens kvalitet på förskolorna. Detta utifrån vårt uppdrag och läroplan för skolan.

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.
Verksamheten skall vara:

TRYGG


LÄRORIK


LUSTFYLLD




Där gick våran lilltjompa sitt första förskoleår innan vi flyttade till Skellefteå.

Saknar dom.

1 kommentar: