tisdag 5 april 2011

Behöver tips

Har nyss haft ett pass på gymmet. Vikter och kondition.
Jag blir så in i h-vete skakis efter passet, kände samma sak igår kväll. Det känns som om jag får lågt blodsocker när jag tar ut mig får hårt. Och till saken hör att jag VILL ta ut mig hårt.
Nån som har nåt bra tips?
Är det en bra idé att äta nåt just före och just efter träningen? Vad i så fall?Äta under träningen?
Kom med ideér, tack.

6 kommentarer:

  1. För det första ska du inte träna samma muskelgrupper två dagar på raken. Då hinner inte muskelcellerna reparera sig och växa. Men det kanske du redan vet och gör. Men det är extra viktigt när du verkligen ligger back på energikontot, som du gör. Proteiner byggstenar till musklerna, bra att få i sig regelbundet. Kolhydrater och vätska för att orka igenom passet.
    Före träningen ska man undvika att äta, hellre dricka vätska med energi under träningen och sedan äta efter också. :-)

    Kramar i massor min duktiga, tappra och bästigaste kusin!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen älskade du! Det är som lite speciellt med oss som är opade. Vi ska helst inte äta så mycket kolhydrater. Bra tips det där med nån energidryck, ska testa och se så ja inte dumpar på det. Jag kanske får lugna mig lite och köra styrka och kondition varannan dag eller bara nöja mig med en promenad varannan dag. Men shit vad man blir fixerad :-D
    Kramkram! <3

    SvaraRadera
  3. Du kan ju boosta med en banan eller nåt innan eller efter träning. Det är ju inte som innan op då man kunde äta sig jätemätt och sen blev stinn och rekommenderades att inte träna efter maten! =)

    SvaraRadera
  4. Ja precis, du får prova dig fram vad din kropp accepterar. Jag brukar dricka energidryck under tiden jag tränar och får då bättre ork under tiden (jämfört med bara vatten). Men hur är det med långsamma kolisar? Ska de också undvikas? Hjärnan behöver de juh.... och levern (som energireserv när muskelrna så kräver). :-)

    SvaraRadera
  5. Me don´t like bananas ;-)
    *Hurv*

    SvaraRadera
  6. Första åreet ska man nog prioritera proteiner, orkar man så kan man även stoppa i sig kolhydraterna. Jag är ju en fiber & grönsaksmänniska så jag väljer hellre en sallad framför ex, potatis. Sallad & kött lixom. Har inte vågat mig på pasta ännu, har tänkt göra det i veckan. Hörde att en del upplever pasta som "klibbigt" i magen.

    SvaraRadera